Ons team

Neem contact op

Ons team

Welkom bij Dierenkliniek Smarius. Wij zijn een nieuwe, goed geoutilleerde eerstelijnspraktijk voor gezelschapsdieren gelegen te Tilburg. Bij ons krijgt uw huisdier altijd de meest professionele veterinaire zorg. De kliniek is in handen van 3 ervaren dierenartsen. Zij worden versterkt door 4 paraveterinairen. Bij Dierenkliniek Smarius staat de aandacht voor uw huisdier centraal. We verwelkomen u graag!

Neem contact op

Bij Dierenkliniek Smarius krijgt uw huisdier de meest professionele veterinaire zorg. De kliniek is in handen van twee gediplomeerde dierenartsen, die naast gespecialiseerd werk ook persoonlijke aandacht geven en betrokken zijn bij ieder dier.

DIERENARTSEN

Drs. Coen Smarius

Na het afronden van zijn opleiding Diergeneeskunde in 1983 aan de Rijksuniversiteit te Utrecht  is Coen gaan werken in een gemengde dierenartspraktijk. 8 jaar later, in 1991, zette hij de stap om zijn eigen praktijk op te starten. Zijn aandacht ging uit naar de gezelschapsdieren, alsook een  aandeel in de veterinaire gezondheidszorg voor paarden . Aandachtsgebieden zijn vooral de chirurgie en interne geneeskunde van gezelschapsdieren . 

In de jaren daarna heeft hij diverse opleidingen en cursussen gedaan om zijn bekwaamheden verder uit te breiden . 

-Na zijn afstuderen heeft hij enkele maanden in een gezelschapschapsdieren praktijk/ spoedkliniek gewerkt in  de USA.

-Duitsland, Tuttlingen: meerdere cursussen orthopedie . 

-Engeland, Swindon: Improve international ESVPS -10 modules endoscopie en endosurgery

-Anesthesie

-Echografie .

-Radiologie

 

Drs. Bob Smarius

In 2016 heeft Bob zijn diploma Diergeneeskunde behaald aan de universiteit van Gent. Tijdens zijn studies deed hij al vele jaren ervaring op in de praktijk van zijn vader. Het was dan ook een logische stap dat hij in september 2016 het team kwam versterken. Hij zal het werk van zijn vader met evenveel toewijding verderzetten. Zijn interesses zijn heel breed maar liggen voornamelijk bij de echografie en anesthesie. Thuis wordt hij iedere dag verwelkomd door zijn trouwe labrador, Charlie.

Drs. Maxime Pieters

Maxime is sinds juni 2017 afgestudeerd als dierenarts gezelschapdieren aan de Universiteit van Gent. Ze is afkomstig uit België en is kort na haar studie verhuisd naar Tilburg. Gedurende haar studies heeft zij stage gelopen bij Dierenkliniek Smarius. Na een jaar elders te hebben gewerkt, komt ze in november 2018 ons team versterken. Haar interesses binnen de diergeneeskunde liggen vooral bij de interne geneeskunde en dermatologie. Net zoals bob draagt ze thuis de zorg over hun labrador, Charlie.

PARAVETERINAIREN

Maria Smarius-vd Ven

Samen met haar man Coen heeft Maria met veel plezier en inzet gewerkt aan de opbouw van Dierenkliniek Smarius . 

-Opleiding ; Verpleegkunde met als specialisatie kinderverpleegkunde en neonatale intensive care (Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht).

-Opleiding dierenartsassistente.

-Sinds 1991 werkzaam bij Dierenkliniek Smarius als dierenartsassistente en de laatste jaren vooral verantwoordelijk voor het management .

-Beeldend kunstenaar:  www.mariasmarius.nl

 

Giny Grootenboer

Giny is al ruim 20 jaar dierenartsassistente bij Dierenkliniek Smarius. Ze is afgestudeerd als assistente en officieel hondentrimster. Ze zorgt met plezier voor uw huisdier en zal ze af en toe verwennen met een koekje. Thuis heeft ze ook een drukke viervoeter, haar bouvier Yaboe. U kunt Giny vinden aan de balie, tijdens de spreekuren en zal u ook telefonisch te woord staan. Tijdens operaties assisteert ze de dierenarts en zorgt ze ervoor dat uw huisdier rustig ontwaakt. U kunt Ginny vooral op maandag, dinsdag en vrijdag tegenkomen op de praktijk. 

Marie-Claire Loeffen

Claire werkt al ruim 15 jaar als dierenartsassistente bij Dierenkliniek Smarius. Ze is dus een bekend gezicht achter de balie en tijdens de spreekuren. Ook zij helpt mee tijdens de operaties en geeft de nodige nazorg aan uw dier. Thuis heeft ze geen huisdieren die op haar wachten maar ze vindt het geweldig dat de dieren die langskomen op de praktijk haar even vrolijk begroeten. U kunt Claire vooral op maandag, woensdag en donderdag tegenkomen op de praktijk.

Sanne Kerremans

Sanne is in 2017 afgestudeerd als dierenartsassistente aan Helicon ‘s-Hertogenbosch. Datzelfde jaar is zij ons team komen versterken. Ze zal u te woord staan aan de balie en telefoon. Verder helpt ze de dierenarts tijdens de operaties en spreekuren. Ze zorgt hierbij dat uw huisdier zo weinig mogelijk stress ervaart. Thuis heeft ze 2 honden  om voor te zorgen. U kunt Sanne vooral op dinsdag, woensdag en vrijdag tegenkomen op de praktijk.

Inge Rooderkerken

Inge is in 2008 afgestudeerd als dierenartsassistente aan het Groenhorst College Barneveld.  Na elders gewerkt te hebben, behoort zij vanaf 2018 tot het team van Dierenkliniek Smarius. Inge zal uw vragen beantwoorden aan de balie of telefoon. Ook helpt ze mee tijdens de operaties en geeft de nodige nazorg aan uw dier.  Van thuis uit is ze opgegroeid tussen de paarden en honden.  U kunt Inge vooral op donderdag en vrijdag tegenkomen op de praktijk.

Contactformulier

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.