Ons team

Neem contact op

Ons team

Welkom bij Dierenkliniek Smarius. Wij zijn een nieuwe, goed geoutilleerde eerstelijnspraktijk voor gezelschapsdieren gelegen te Tilburg. Bij ons krijgt uw huisdier altijd de meest professionele veterinaire zorg. De kliniek is in handen van 5 ervaren dierenartsen. Zij worden versterkt door 5 paraveterinairen. Bij Dierenkliniek Smarius staat de aandacht voor uw huisdier centraal. We verwelkomen u graag!

Neem contact op

Bij Dierenkliniek Smarius krijgt uw huisdier de meest professionele veterinaire zorg. De kliniek is in handen van twee gediplomeerde dierenartsen, die naast gespecialiseerd werk ook persoonlijke aandacht geven en betrokken zijn bij ieder dier.

DIERENARTSEN

Drs. Coen Smarius

Na het afronden van zijn opleiding Diergeneeskunde in 1983 aan de Rijksuniversiteit te Utrecht heeft Coen enkele maanden in een spoedkliniek in de USA gewerkt. Terug in Nederland is hij gestart in een gemengde dierenartspraktijk. 8 jaar later, in 1991, zette hij de stap om zijn eigen praktijk op te starten. Zijn aandacht ging uit naar de gezelschapsdieren, alsook een aandeel in de veterinaire gezondheidszorg voor paarden .

Hij heeft verschillende buitenlandse opleidingen en cursussen met betrekking tot de endoscopie, endosurgery en de orthopedie gevolgd. Deze hij heeft allemaal met succes afgerond en geeft deze kennis graag door aan zijn collega’s.

Thuis heeft hij 2 Duitse herders Duuk en Keet.

 

Drs. Bob Smarius

In 2016 heeft Bob zijn diploma Diergeneeskunde behaald aan de universiteit van Gent. Tijdens zijn studies deed hij al vele jaren ervaring op in de praktijk van zijn vader. Het was dan ook een logische stap dat hij in september 2016 het team kwam versterken. Hij zal het werk van zijn vader met evenveel toewijding verderzetten. Zijn interesses zijn heel breed maar liggen voornamelijk bij de echografie en anesthesie.

Thuis wordt hij iedere dag verwelkomd door zijn trouwe labrador, Charlie.

Drs. Maxime Pieters

Maxime is sinds juni 2017 afgestudeerd als dierenarts gezelschapsdieren aan de Universiteit van Gent. Ze is afkomstig uit België en is kort na haar studie verhuisd naar Tilburg. Gedurende haar studies heeft zij stage gelopen bij Dierenkliniek Smarius. Na een jaar elders te hebben gewerkt, kwam ze in november 2018 ons team versterken. Haar interesses binnen de diergeneeskunde liggen vooral bij de interne geneeskunde en echografie.

Naast het werk als dierenarts, neemt ze ook de taak als personeelsmanager op zich en helpt ze bij de administratie. 

Thuis draagt ze net zoals bob de zorg over hun labrador, Charlie.

Drs. Renske Sueters

Renske is sinds maart 2020 dierenarts bij Dierenkliniek Smarius. 

Als kind is ze opgegroeid met een dierenartsenpraktijk aan huis van haar vader. Na de lerarenopleiding biologie in Tilburg, is ze in 2005 ook begonnen aan de studie diergeneeskunde in Gent en in 2011 heeft ze haar diploma tot dierenarts behaald. Na haar afstuderen heeft ze eerst 4 jaar in een 1ste en 2de  lijn dierenziekenhuis in Berkel-Enschot gewerkt, waarna ze 4 jaar in een goed geoutilleerde 1ste lijn dierenartsenpraktijk in Dongen heeft gewerkt.

Binnen de praktijk houdt ze zich vooral veel bezig met de 1ste lijn diergeneeskunde. Daarnaast hebben interne geneeskunde, dermatologie en de basischirurgie haar interesse.

Samen met haar man en 3 jonge dochters wonen ze in Dongen. Hun andere huisgenoten zijn hun 2 katten (Johnny en Koos), 2 cavia’s (Speedy en Emma) en hopelijk kunnen ze daar binnenkort een hond aan toevoegen.

Tot ziens op de praktijk!

 

Drs. Daniëlle Van Hout – Claessens

 

Paraveterinairen

Giny Grootenboer

Giny is al ruim 20 jaar dierenartsassistente bij Dierenkliniek Smarius. Ze is afgestudeerd als assistente en officieel hondentrimster. Ze zorgt met plezier voor uw huisdier en zal ze af en toe verwennen met een koekje. Thuis heeft ze ook een drukke viervoeter, haar bouvier Yaboe. U kunt Giny vinden aan de balie, tijdens de spreekuren en ze zal u ook telefonisch te woord staan. Tijdens operaties assisteert ze de dierenarts en zorgt ze ervoor dat uw huisdier rustig ontwaakt.

U kunt Giny vooral op dinsdag, woensdag en vrijdag tegenkomen op de praktijk.

Marie-Claire Loeffen

Claire werkt al ruim 15 jaar als dierenartsassistente bij Dierenkliniek Smarius. Ze is dus een bekend gezicht achter de balie en tijdens de spreekuren. Ook zij helpt mee tijdens de operaties en geeft de nodige nazorg aan uw dier. Thuis heeft ze geen huisdieren die op haar wachten maar ze vindt het geweldig dat de dieren die langskomen op de praktijk haar even vrolijk begroeten.

U kunt Claire vooral op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tegenkomen op de praktijk.

Lennie Buijtenhek

Lennie woont samen met haar man en kinderen in de Reeshof. Thuis hebben ze 2 katten en 5 konijnen. Allemaal echte dierenvrienden in de familie. Van kleins af aan wist ze al dat ze iets met dieren wilde doen en daar heeft ze nog geen moment spijt van gehad. In 2013 is ze dan ook afgestudeerd als paraveterinair via de thuisstudie van de LOI. Tijdens stageperiodes heeft ze veel ervaring opgedaan en daarna heeft ze bij nog 2 andere dierenartspraktijken gewerkt. Sinds juli 2019 werkt ze met heel veel plezier bij Dierenkliniek Smarius.

U vindt Lennie vooral op maandag, donderdag en vrijdag in onze praktijk.

Eveline Verlegh

 

Eveline is sinds 2005 afgestuurd aan het Prinsentuin college in Breda. Na stage te hebben gelopen in een gemengde praktijk, heeft ze 15 jaar ervaring opgedaan in een dierenartsenpraktijk te Oisterwijk. Daarna vond ze het tijd voor een nieuwe uitdaging en is ze sinds februari 2021 werkzaam bij Dierenkliniek Smarius.

Als hobby traint ze met honden op de hondenschool. Huisdieren kunnen daarom ook niet ontbreken dus zorgt ze thuis samen met haar vriend en 2 dochters voor hun 3 honden, vogel en hamster.

U vindt Eveline vooral op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag in onze praktijk.

        Pasqualle Wijnhoven

Tessa Langenberg

 

Contactformulier

  • Max. bestandsgrootte: 999 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.