Gebitsbehandeling

Neem contact op

Gebitsbehandeling

Wanneer u langskomt met uw huisdier, wordt het gebit altijd grondig nagekeken. Dit is van essentieel belang om vroegtijdig problemen op te sporen. Preventief kunt u de tanden van uw huisdier poetsen, een speciaal poeder gebruiken over het voer en verschillende kauwspeeltjes om tandsteenvorming te verminderen. Helaas helpt dit niet bij alle dieren even goed. Sommige hebben eenmaal een aanleg voor tandsteenvorming en hierbij kan een gebitsbehandeling noodzakelijk zijn. 

Wanneer tandsteen zich tegen het tandvlees vormt, kunnen er ontstekingen ontstaan. Dit kan zelf zo erg zijn dat de tand los komt te zitten. U kunt het vaak herkennen aan een slechte mondgeur en het niet goed meer willen eten. Hierdoor zal uw dier enkel maar zwakker worden. Daarbij komt dat de bacteriën die zich daar vormen, uiteindelijk op het hart en de nieren kunnen slaan. 

Tijdens zo een gebitsbehandeling worden alle tanden grondig gereinigd. Soms is het nodig om slechte tanden te trekken gezien deze anders voor een terugkerend probleem zullen zorgen. Deze ingreep gebeurt onder volledige narcose. Hierdoor is het ook noodzakelijk om uw huisdier nuchter te houden.

Neem contact op

Bij Dierenkliniek Smarius krijgt uw huisdier de meest professionele veterinaire zorg. De kliniek is in handen van twee gediplomeerde dierenartsen, die naast gespecialiseerd werk ook persoonlijke aandacht geven en betrokken zijn bij ieder dier.

Contactformulier

  • Max. bestandsgrootte: 999 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.