Chippen en registreren

Neem contact op

Chippen en registreren

Het is om meerdere redenen belangrijk om uw huisdier te laten chippen en registreren. Zo kan uw dier, als deze is weggelopen en wordt gevonden, makkelijk worden teruggebracht. Hierdoor kunt u snel weer met uw geliefde dier worden herenigd. Daarnaast is het chippen van uw huisdier belangrijk bij controles aan de grens, zodat er geen illegaal gevangen dieren kunnen worden geïmporteerd. Verder speelt het ook een belangrijke rol bij het bestrijden van dierziekten. Door identificatie kan men bijvoorbeeld zien of de vaccinaties in een dierenpaspoort wel echt bij het specifieke dier horen. Tot slot is bij het verzekeren van uw huisdier tegen ziektekosten vrijwel altijd een chip vereist.

Neem contact op

Bij Dierenkliniek Smarius krijgt uw huisdier de meest professionele veterinaire zorg. De kliniek is in handen van twee gediplomeerde dierenartsen, die naast gespecialiseerd werk ook persoonlijke aandacht geven en betrokken zijn bij ieder dier.

Het chippen van uw hond

Het chippen en registreren van uw hond is erg belangrijk en zelfs verplicht. Door het chippen en registreren worden zowel de gegevens van u als van uw hond in een online databank opgeslagen. Om ervoor te zorgen dat u uw hond na het chippen terug kunt vinden, is het belangrijk dat u uw hond registreert bij een erkende databank.

Wanneer uw hond na 1 april 2013 in Nederland is geboren, moet hij binnen zeven weken na de geboorte worden gechipt door de fokker. Binnen een week daarop moet hij ook worden geregistreerd bij een erkende databank. De fokker is vervolgens verplicht om de registratie weer af te melden binnen veertien dagen na de verkoop.

U als nieuwe eigenaar bent dan verplicht de pup binnen twee weken na aankoop te registreren bij een erkende databank. Als u in het buitenland een hond koopt en deze meeneemt naar Nederland, dan moet de hond in het land van herkomst gechipt zijn. Ook nu geldt dat u verplicht bent om uw hond binnen twee weken na aankomst in Nederland te registreren bij een erkende databank.

 

Het chippen van uw kat

Het chippen en registreren van uw kat is erg belangrijk. Het chippen van uw kat is in Nederland niet verplicht, maar toch adviseren wij u dat wel te doen. Waarom? Ieder jaar komen er veel katten in het asiel terecht en wanneer uw kat niet geregistreerd staat, is de kans klein dat hij bij u terugkomt. Door het chippen en registreren worden zowel de gegevens van u als van uw kat in een online databank bewaard. Om ervoor te zorgen dat u uw kat na het chippen terug kunt vinden, is het belangrijk dat u uw kat registreert bij een erkende databank.

Ook voor katten die normaal gesproken binnen wonen is het belangrijk dat ze gechipt en geregistreerd zijn. De kans dat uw kat op straat belandt is weliswaar niet groot, maar juist doordat het oriëntatievermogen van katten die veelal binnen zijn stukken minder is dan dat van katten die regelmatig buiten komen, is de kans op zwerven groot.

Het chippen van uw konijn

Het chippen en registreren van uw konijn is erg belangrijk. Hoewel het misschien nog niet erg vanzelfsprekend lijkt, wordt het steeds meer een gewoonte om gevonden konijnen op de aanwezigheid van een chip te controleren. Door het chippen en registreren worden zowel de gegevens van u als van uw konijn in een online databank bewaard. Om ervoor te zorgen dat u uw konijn na het chippen terug kunt vinden, is het belangrijk dat u uw konijn registreert bij een erkende databank.

 

Chippen

Het chippen en registreren van uw dier kunt u door Dierenkliniek Smarius in Tilburg laten verzorgen. Met een naald wordt nagenoeg pijnloos een transponder ingebracht met een unieke code. Zo is uw dier altijd traceerbaar. Indien uw dier vermist is, wordt met een speciale lezer de code afgelezen. Met behulp van de databanken op internet kan de eigenaar teruggevonden worden. Ga voor meer informatie naar www.chipjedier.nl of www.petbase.eu.

Contactformulier

  • Max. bestandsgrootte: 999 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.