Voedingsadvies

Neem contact op

Voedingsadvies

Voeding speelt een belangrijke rol in de gezondheid van uw huisdier. Voeding die aansluit bij de behoeften van het individuele dier is een voorwaarde voor een fysiek, emotioneel en energetisch gebalanceerd dier. Wanneer we spreken van voeding hebben we het niet alleen over voedsel en de hoeveelheid. Er komt namelijk meer bij kijken. Zo spelen diersoort, ras, grootte en leeftijd een belangrijke rol in de voedingsbehoeften. Daarnaast is het hele spijsverteringssysteem afhankelijk van voeding. Voeding is in de meeste gevallen niet per se verkeerde voeding, maar kan wel verkeerd zijn voor een specifiek dier. Dit kan leiden tot spijsverteringsklachten.

Neem contact op

Bij Dierenkliniek Smarius krijgt uw huisdier de meest professionele veterinaire zorg. De kliniek is in handen van twee gediplomeerde dierenartsen, die naast gespecialiseerd werk ook persoonlijke aandacht geven en betrokken zijn bij ieder dier.

Voedingsbehoeften

De voedingsbehoeften verschillen per dier. Beschikbare meng- en speciaalvoeders zijn met zorg samengesteld en voldoen aan de behoeften van de diersoort. Toch verschilt de behoefte van ieder dier wel. Zo kan een dier gevoelig zijn voor bepaalde inhoudsstoffen. Dit zorgt in de praktijk regelmatig voor problemen. Ook de combinatie met medicijngebruik of supplementen kan leiden tot klachten.

Wilt u weten welk soort voer voor uw huisdier het meest geschikt is? Vraag Dierenkliniek Smarius om advies!

Spijsverteringsklachten

Veelvoorkomende spijsverteringsklachten zijn het verminderd functioneren van de lever en/of nieren, maagzweren, koliek, diarree en braken. Daarnaast gaan spijsverteringsklachten vaak samen met het ontstaan van allergieën, overgevoeligheid en voedselintolerantie. Wanneer uw huisdier last heeft van spijsverteringsklachten, herkent u dit vaak aan symptomen als diarree, nawateren, bloed in de ontlasting en harde ontlasting.

Heeft u het vermoeden dat uw huisdier last heeft van spijsverteringsklachten? Neem contact op met Dierenkliniek Smarius!

Titerbepaling bij uw hond of kat

Binnen onze dierenkliniek hebben wij een dierenarts die gekwalificeerd is voor het uitvoeren van titerbepalingen bij uw hond of kat. Via een titerbepaling kunnen wij zien of uw huisdier goed beschermd is tegen een aantal ziektes of wij kunnen bij pups en kittens ook het goede moment van enten gaan bepalen.

Bij zo een titerbepaling gaan wij de hoogte van de aangemaakte antistoffen gaan meten bij uw huisdier. Indien die hoog genoeg zijn, hoeft er niet geënt te worden. Dit kan helaas niet gemeten worden bij alle besmettelijke ziekten. De ziekte van Weil is hier een voorbeeld van en wij raden dus aan deze wel jaarlijks te herhalen voor een goede bescherming.

Let wel op: titeren vervangt het inenten niet! Een inenting blijft heel belangrijk voor het welzijn van uw huisdier. We proberen alleen op een goed moment te enten. 

Indien u hierover vragen heeft, aarzel niet om ons te contacteren!

 

 

    TITEREN

    Contactformulier

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.