Sterilisatie + castratie

Neem contact op

Sterilisatie

Heeft u er al eens over nagedacht om uw huisdier te laten steriliseren? Maar u weet niet of u wel de juiste beslissing maakt? Indien u zeker weet dat u geen nestje van uw huisdier wilt, is sterilisatie op jonge leeftijd de beste keuze. Voor honden geldt 100 dagen na de eerste loopsheid en bij katten kan dit op een leeftijd van 7-8 maanden.

Sterilisatie is een standaard ingreep die onder volledige narcose gebeurt. Er wordt een kleine incisie in de buikwand gemaakt, waarna de eierstokken en baarmoeder verwijderd worden. Uw huisdier kan (bijna) altijd dezelfde dag weer mee naar huis! 

Sterilisatie kan ook gebeuren op laparoscopische wijze. Dit is een kijkoperatie waarbij de sterilisatie uitgevoerd wordt door enkel 3 kleine gaatjes te maken. Indien u hier meer informatie over wil weten, neem gerust contact op!

Belangrijk is dat uw huisdier nuchter gehouden wordt voor een operatieve ingreep!

 

Castratie

In tegenstelling tot sterilisatie, heeft het castreren van uw huisdier geen medisch voordeel. Vaak is gedrag de reden waarom eigenaars hiervoor kiezen. De leeftijd waarop deze ingreep plaatsvindt, kan dan ook heel uiteenlopend zijn. Zowel voor honden als katten houden wij een minimum leeftijd van 7-8 maanden aan. Konijnen kunnen al op een leeftijd van 5 maanden gecastreerd worden.

Castratie is een standaard ingreep die onder volledige narcose gebeurt. Via een kleine incisie worden de teelballen naar buiten gehaald en zo afgebonden. Uw huisdier kan (bijna) altijd dezelfde dag weer mee naar huis!

Belangrijk is dat uw huisdier nuchter gehouden wordt voor een operatieve ingreep! Dit geldt niet voor konijnen! Bij konijnen is het juist belangrijk dat ze eten tot aan de operatie en zo snel mogelijk hierna.

 

Neem contact op

Bij Dierenkliniek Smarius krijgt uw huisdier de meest professionele veterinaire zorg. De kliniek is in handen van twee gediplomeerde dierenartsen, die naast gespecialiseerd werk ook persoonlijke aandacht geven en betrokken zijn bij ieder dier.

Titerbepaling bij uw hond of kat

Binnen onze dierenkliniek hebben wij een dierenarts die gekwalificeerd is voor het uitvoeren van titerbepalingen bij uw hond of kat. Via een titerbepaling kunnen wij zien of uw huisdier goed beschermd is tegen een aantal ziektes of wij kunnen bij pups en kittens ook het goede moment van enten gaan bepalen.

Bij zo een titerbepaling gaan wij de hoogte van de aangemaakte antistoffen gaan meten bij uw huisdier. Indien die hoog genoeg zijn, hoeft er niet geënt te worden. Dit kan helaas niet gemeten worden bij alle besmettelijke ziekten. De ziekte van Weil is hier een voorbeeld van en wij raden dus aan deze wel jaarlijks te herhalen voor een goede bescherming.

Let wel op: titeren vervangt het inenten niet! Een inenting blijft heel belangrijk voor het welzijn van uw huisdier. We proberen alleen op een goed moment te enten. 

Indien u hierover vragen heeft, aarzel niet om ons te contacteren!

 

 

    TITEREN

    Contactformulier

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.