Huisdier Titeren

Neem contact op

Titerbepaling

Binnen onze dierenkliniek hebben wij een dierenarts die gekwalificeerd is voor het uitvoeren van titerbepalingen bij uw hond of kat. U kunt dit nagaan op de lijst van Vaccicheck met gekwalificeerde dierenartsen:  https://www.vaccicheck.nl/lijst-van-vaccicheck-dierenartsen

Via een titerbepaling wordt de aanwezigheid van antistoffen gecontroleerd in het bloed van uw huisdier. Hierdoor kunnen we zien of het nodig is om uw huisdier opnieuw te enten of als de bescherming nog voldoende hoog is. Bij pups en kittens gaan we juist kijken wanneer de maternale antistoffen laag genoeg zijn om dan op het juiste tijdstip te kunnen enten. 

Titerbepalingen kunnen niet voor alle ziekten worden uitgevoerd. De ziekte van Weil is hier een voorbeeld van. We raden dan ook aan om deze inenting jaarlijks te herhalen.

Let wel op: titeren vervangt het inenten niet! We gaan dit alleen op het juiste moment doen.

Indien u hierover vragen heeft, aarzel niet om ons te contacteren!

 

  TITEREN

  Binnen onze dierenkliniek hebben wij een dierenarts die gekwalificeerd is voor het uitvoeren van titerbepaling bij uw hond of kat. Via een titerbepaling wordt de aanwezigheid van antistoffen gecontroleerd in het bloed van uw huisdier  en kunnen we zien of het nodig is om uw huisdier opnieuw te enten.

  Titerbepaling bij uw hond of kat

  Binnen onze dierenkliniek hebben wij een dierenarts die gekwalificeerd is voor het uitvoeren van titerbepalingen bij uw hond of kat. Via een titerbepaling kunnen wij zien of uw huisdier goed beschermd is tegen een aantal ziektes of wij kunnen bij pups en kittens ook het goede moment van enten gaan bepalen.

  Bij zo een titerbepaling gaan wij de hoogte van de aangemaakte antistoffen gaan meten bij uw huisdier. Indien die hoog genoeg zijn, hoeft er niet geënt te worden. Dit kan helaas niet gemeten worden bij alle besmettelijke ziekten. De ziekte van Weil is hier een voorbeeld van en wij raden dus aan deze wel jaarlijks te herhalen voor een goede bescherming.

  Let wel op: titeren vervangt het inenten niet! Een inenting blijft heel belangrijk voor het welzijn van uw huisdier. We proberen alleen op een goed moment te enten. 

  Indien u hierover vragen heeft, aarzel niet om ons te contacteren!

   

   

   TITEREN

   Contactformulier

   • This field is for validation purposes and should be left unchanged.