Euthanasie

Neem contact op

Euthanasie

Indien uw huisdier ernstig ziek is en hierdoor geen kwaliteit van leven meer heeft, is het soms het beste om uw huisdier te laten inslapen. Dit is een moeilijke beslissing waar wij u als Dierenkliniek in ondersteunen. We proberen om een onaangenaam iets, zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Uw huisdier krijgt altijd eerst een prik met slaapmiddel toegediend. Wanneer hij volledig slaapt, wordt daarna een overdosis slaapmiddel toegediend waaraan uw dier komt te overlijden. 

Na het overlijden, heeft u de keuze om uw huisdier bij ons achter te laten, te cremeren of zelf terug mee te nemen naar huis. U kunt al deze mogelijkheden met ons bespreken.

Neem contact op

Bij Dierenkliniek Smarius krijgt uw huisdier de meest professionele veterinaire zorg. De kliniek is in handen van twee gediplomeerde dierenartsen, die naast gespecialiseerd werk ook persoonlijke aandacht geven en betrokken zijn bij ieder dier.

Titerbepaling bij uw hond of kat

Binnen onze dierenkliniek hebben wij een dierenarts die gekwalificeerd is voor het uitvoeren van titerbepalingen bij uw hond of kat. Via een titerbepaling kunnen wij zien of uw huisdier goed beschermd is tegen een aantal ziektes of wij kunnen bij pups en kittens ook het goede moment van enten gaan bepalen.

Bij zo een titerbepaling gaan wij de hoogte van de aangemaakte antistoffen gaan meten bij uw huisdier. Indien die hoog genoeg zijn, hoeft er niet geënt te worden. Dit kan helaas niet gemeten worden bij alle besmettelijke ziekten. De ziekte van Weil is hier een voorbeeld van en wij raden dus aan deze wel jaarlijks te herhalen voor een goede bescherming.

Let wel op: titeren vervangt het inenten niet! Een inenting blijft heel belangrijk voor het welzijn van uw huisdier. We proberen alleen op een goed moment te enten. 

Indien u hierover vragen heeft, aarzel niet om ons te contacteren!

 

 

    TITEREN

    Contactformulier

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.