Ontvlooien

Neem contact op

Ontvlooien

U heeft het vast al eens gehoord of gelezen: vlooien zijn vervelend voor uw huisdier. Niet alleen uw huisdier kan er last van hebben, maar ook in huis kunnen ze overlast veroorzaken. Wanneer u eenmaal een vlooienplaag te pakken heeft, komt u er niet snel meer van af. Daarnaast zijn de beten van vlooien pijnlijk en kan uw huisdier er op langere termijn ziek van worden. Al met al is het dus belangrijk om vlooien te voorkomen.

Neem contact op

Bij Dierenkliniek Smarius krijgt uw huisdier de meest professionele veterinaire zorg. De kliniek is in handen van twee gediplomeerde dierenartsen, die naast gespecialiseerd werk ook persoonlijke aandacht geven en betrokken zijn bij ieder dier.

Ontvlooien van uw hond

Vlooien zijn uitwendige parasieten die leven op de huid van uw hond. Houdt er rekening mee dat slechts ongeveer 10% van de vlooien op de hond leeft en dat de rest overspringt naar de leefomgeving, waaronder uw huis. Als uw hond gebeten is door een vlo, heeft hij last van pijn en jeuk. U kunt dit herkennen aan het feit dat uw hond zichzelf constant aan het krabben en bijten is. In sommige gevallen gaat dit gepaard met wat bloed. Daarnaast kunnen vlooien een allergie veroorzaken. De conclusie is duidelijk: voorkomen is beter dan bestrijden. Daarom is het belangrijk om uw hond regelmatig te behandelen. Heeft u vlooien gezien? Vergeet dan niet om ook de leefomgeving te behandelen.

Wilt u weten hoe vaak u uw hond moet behandelen en welk middel u hier het beste voor kunt gebruiken? Vraag Dierenkliniek Smarius om advies!

 

Ontvlooien van uw kat

Vlooien zijn uitwendige parasieten die leven op de huid van uw kat. Houdt er rekening mee dat slechts ongeveer 10% van de vlooien op de kat leeft en dat de rest overspringt naar de leefomgeving, waaronder uw huis. Als uw kat gebeten is door een vlo, heeft hij last van pijn en jeuk. U kunt dit herkennen aan het feit dat uw kat zichzelf constant aan het krabben en bijten is. In sommige gevallen gaat dit gepaard met wat bloed. Daarnaast kunnen vlooien allergie veroorzaken en vervelende ziekten overdragen. De conclusie is duidelijk: voorkomen is beter dan bestrijden. Daarom is het belangrijk om uw kat regelmatig te behandelen. Heeft u vlooien gezien? Vergeet dan niet om ook de leefomgeving te behandelen.

Wilt u weten hoe vaak u uw kat moet behandelen en welk middel u hier het beste voor kunt gebruiken? Vraag Dierenkliniek Smarius om advies!

Titerbepaling bij uw hond of kat

Binnen onze dierenkliniek hebben wij een dierenarts die gekwalificeerd is voor het uitvoeren van titerbepalingen bij uw hond of kat. Via een titerbepaling kunnen wij zien of uw huisdier goed beschermd is tegen een aantal ziektes of wij kunnen bij pups en kittens ook het goede moment van enten gaan bepalen.

Bij zo een titerbepaling gaan wij de hoogte van de aangemaakte antistoffen gaan meten bij uw huisdier. Indien die hoog genoeg zijn, hoeft er niet geënt te worden. Dit kan helaas niet gemeten worden bij alle besmettelijke ziekten. De ziekte van Weil is hier een voorbeeld van en wij raden dus aan deze wel jaarlijks te herhalen voor een goede bescherming.

Let wel op: titeren vervangt het inenten niet! Een inenting blijft heel belangrijk voor het welzijn van uw huisdier. We proberen alleen op een goed moment te enten. 

Indien u hierover vragen heeft, aarzel niet om ons te contacteren!

 

 

    TITEREN

    Contactformulier

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.